Novi Sad
30.01.2015.
14:30 > 14:33
Voda se redovno osveštava i u Nemačkoj i u Austriji, što u tim državama nikad nije dovođeno u pitanje, saopštilo je preduzeće "Vodovod i kanalizacija" i pita zašto onda taj čin smeta LSV-u u Srbiji.
  • 02.02.2015 13:33
    @Marko - Prema M. Bazdulju: Po nacionalistima jedini koji narodu mogu priuštiti njegov identitet jesu njegovi neprijatelji. Tako u korenima nacionalističke psihologije leži opsesija zaverom, po mogućnosti međunarodnom. Pristalice se moraju osjećati opkoljenim. No,zavera također mora dolaziti i iznutra. Pristalice se moraju osjećati poniženima zbog svojih neprijatelja.
    Nacionalizam je, pre svega, paranoja. Kolektivna i pojedinačna paranoja. Kao kolektivna paranoja, ona je posledica zavisti i straha, a iznad svega posledica gubljenja individualne svesti. Ako pojedinac, u okviru društvenog projekta, nije u stanju da se "izrazi", ili zato što mu taj društveni projekt ne ide na ruku, ne stimuliše ga kao individuu, ili ga sprečava kao individuu, što će reći ne daje mu da dođe do svog entiteta, on je primoran da svoj entitet traži izvan identiteta i izvan tzv. društvene strukture. Tako on postaje pripadnik jedne skupine koja postavlja sebi, bar na izgled, za zadatak i cilj probleme epohalne važnosti: opstanak i prestiž nacije, ili nacija, očuvanje tradicije i nacionalnih svetinja, folklornih, filozofskih, etičkih, književnih itd.
    biti nacionalista znači biti individuum bez obaveze
    Nacionalista je po pravilu, kao društveno biće, i kao pojedinac, podjednako ništavan.
    Izvan ovog opredeljenja, on je nula
    a nacionalizam je ideja beznađa, poraz nikad konačan
  • Marko

    02.02.2015 10:00
    Prema M. Bazdulju
    „Додатна идеолошка камуфлажа ауторасизма састоји се у маневру којим ауторасистички дискурс не само да прикрива властиту фашистоидност него за фашистоидност окривљује руралне масе.” То је исти маневар по којем српски аутошовинисти властити фашизам, ког су блажено несвесни, пројектују у широке народне масе које тобоже слушају само турбо-фолк, читају само таблоиде, редом имају покварене зубе и смрде по провинцијама и по (бео)градском превозу. Многи међу онима што се површно и козметички позивају на Мирка Ковача ни сами не схватају да су део управо оне елите за коју је он написао да је „гора од руље”.
  • 01.02.2015 01:13
    Nikad ne potcenjuj snagu male grupe ludaka sa nacionalističkim idejama u doba siromaštva
  • Nebojša

    31.01.2015 09:10
    Klokan
    Morate malo u Botove da uložite, jel bilo interneta u zavičaju?
    Mada, sad verovatno može da se plati da se promoviše stranka na liturgiji (mislim, da te popa pomene klokane).
  • brane

    31.01.2015 08:59
    daleko
    Daleko smo mi od normalne zemlje i normalnog grada . Vec je evo 15 godina kako smo "diktatora"zamenuli bajnim "demokratama", doziveli svasta , nagledali se svega i naslusali se mnogo cega .I sad se kao vecina zgrazava nad neobicnim i nicim izazvanim cinom osvestavanja vodovoda . Osvestavanje je svecan cin sa jasnom simbolikom , osvestavati mozes sve , stan , kucu , zemlju ,.... naravno radi se o licnom nahodjenju . U Vodovodu je nastao problem kada se licno nametnulo javnom . I kao i svih ovih godina vecina se opredeljuje prema slovima i zastupa interese raznih velikih slova . Jedni sebe smatraju "cuvarima vatre" a drugi "cuvarima tradicije". Da nije LSV , DDD bi bio samo zavicajni klub . Sto jesu i jedni i drugi .
  • Deja

    31.01.2015 08:06
    I od vas mi je muka.Prevaranti i kad sve sagledam niste vi krivi nista kriv je narod i jeste kriv nista bolje i nezasluzuje.
  • Tanja

    31.01.2015 07:41
    čisto
    Kažete da se ugledamo na Austriju normalnu zemlju,Baš se pitam šta nam to normalno donosi zapad.Meni je baš drago što pijem osvećenu "pravoslavnu vodu", kako to reće jedan komentator.Ako neko ima strah od osveštane vode neka je ne pije.U prodavnicama ima veliki izbor vode, pa neka kupuje istu.
    Pozadine cele priče je druga, a neki od nas znaju sigurno koja.Gospodo nećete nas prevariti i posvađati.Srbija je još uvek takva kakva je normalnija od tzv. normalnih zemalja.
  • Cika Mile

    31.01.2015 07:15
    Hvala Bokanu sto me uvede u Evropu preko reda, umesto da se pokriju usima tutumraci , jos imaju m da nam se obracaju, BRAVO Vucevicu na izboru koalicije
  • 31.01.2015 02:50
    Pod hitno satanizovati vodu!
  • 30.01.2015 23:58
    kk
    kad pocnu da sestavaju oni sto u vom kraju od 45-91 ni jednu crkvu nisu napavili ni obnovili.poz iz sandzaka
  • 30.01.2015 23:29
    Oliver
    JKP koje je zatražilo da se voda blagoslovi zove se "Vodovod i kanalizacija".
    Nije red da samo deo preduzeća "Vodovod" ima privilegije, nego treba da se ukaže prilika i drugom delu - "Kanalizacija" da i oni organizuju neku procesiju!
  • Svajcarac

    30.01.2015 23:06
    "Vodovod": Voda se osveštava i u Nemačkoj i Austri
    Ovoga nikada nije bilo ni u Austriji niti u Nemackoj idioti jedni, a kamoli u Novom Sadu!!!!!!!
  • 30.01.2015 22:25
    ako su usli u novine bice da je neko tom jako pomogao.Oni bi sve nas izdali . Svi sve samo za saku vlasti i jos malo sisanja.Drukeri
  • 30.01.2015 22:22
    hahha Murta nasao jak razlog da traži od Kurte ostavku da sam zajase konja na izdisaju koji je nekad pod njim skoro crkao. Nema gospodo vise sta da se jase. Sve su izjahali. Samo to jos ne znaju jer su ponamestani i poslednji kojima je jos dobro pa ujedno slepi za realnost.
  • 30.01.2015 22:17
    kad djavola poprskas svetom vodom on pisti kao sad neki ovde.
  • Vojvođanka

    30.01.2015 21:48
    Pitanje
    Nije mi jasno zbog čega se ne oglašavaju pravi vernici. Ja sam ateista, za ovaj postupak ljudi iz vodovoda i popova mogu reći samo - LUDILO. Da sam vernik, to bih doživela kao skrnavljenje vere, bilo bi me sramota, bila bih uvređena. Ali, živimo u zemlji u kojoj vladaju neobrazovani i nekompetentni, a većina vernika nema pojma o tome šta je vera, a o čitanju Biblije da i ne govorim, to su oni novokomponovani, koji misle da je moderno biti vernik i da su zbog toga veći Srbi. U ovoj zemlji je mnogo pobrkanih lončića.
  • Beclija

    30.01.2015 19:24
    Nema svecenja vode u Austriji
    Vec duzi niz godina zivim u Becu, ali sam rodom iz Novog Sada tako da stalno pratim desavanja u nasem gradu... Na konto ovog dogadjaja nije mi bilo tesko i danas sam nazvao gradski vodovod u Becu, naravno potpuno su se zacudili ovim pitanjem i dobio sam odgovor da je svecenje gradske vode budalastina. Da jos jednom proverim otisao sam do katolicke crkve i pitao da li to oni rade, na sta sam dobio odgovor da oni svetu vodu uzimaju iz svetih bunara i da nije potrebno svecenje jer se oni podrazumevaju kao sveti.
    Ako vec zelimo da se ugledamo na Austriju da kazem jednostavno, jednu sasvim normalnu zemlju, onda ovakve budalastine ne bi bile dozvoljenje, a svako krsenje zakona, da ne govorim ustava i ne namesko trosenje sredstava gradjana bi kako je i Austriji bilo kaznjavano zatvorom, tako je ovde ,a kada Srbija bude bila jedna normalna zemlja nadam se da ce tako biti i kod nas.
  • ovdasnji

    30.01.2015 19:15
    da li je
    ta voda prigodna i za katolike,muslimane,ateiste,jevreje...ili samo za nas pravoslavce ?
  • pawlle

    30.01.2015 19:01
    kakvi sve idioti sa idiotskim objasnjenjima nece doci na jebenu vlast
  • Milan

    30.01.2015 19:00
    Radi se svašta u svetu...
    Zašto ovi naši nikada ništa pametno iz tog sveta ne prihvataju, a za svaku glupost koju urade nađu neku paralelu...
  • Niko ne osveštava vodu

    30.01.2015 18:42
    Dok se jedni trude da Novi Sad bude Evropski- drug
    A šta je sa drugim verama i narodnostima u Novom Sadu? Oni moraju da piju "srpsku-pravoslavnu" vodu? Hoće li napraviti logor na Ribarcu za "ne pravoslavce"?možda prodavati ne-osvećenu vodu. Novi Sad je imao nekada ideju da postane kulturna prestonica, e pa dragi moji, propalo je. Nacionalizam, glupost i primitivizam sa planine Drine nije kec u rukavu.
  • 30.01.2015 18:08
    more mrs bre popovi i lopovi
    a pojedini Svajcarci jedu macke... kako da niste na takve ugledali, "evropejci"? 3d bednici...
  • Lalla

    30.01.2015 18:00
    u skladu sa Ustavom,,,,!?,,,
    pitanje je da li je u skladu sa UStavom!?,,,

    , na osnovu Ustava.
    Svetovnost države
    Član 11.
    Republika Srbija je svetovna država.
    Crkve i verske zajednice su odvojene od države.
    Nijedna religija ne može se uspostaviti kao državna ili obavezna.

  • tanja

    30.01.2015 17:46
    bravo
    Lepo je to što se neko setio da osvećuje vodu. Ne znam u čemu je problem, većinsko stanovništvo je hrišćansko pravoslavne vere.Bravo za gradski vodovod, ništa se gospodo iz lege ne brinite nećete se zaraziti. BOG JE JEDAN.Kamo sreće da i Vi malo verujete u Gospoda, možda bi i nama bilo bolje.
  • Jaccoviti

    30.01.2015 17:43
    Kako vetar duva
    Aaaaaaaaaaaa, to velikim Srbima uzori Nemačka i Austruja!
    To su već novi momenti... Nešto se kanda promenilo. Do juče av, av, protiv tog trulog Zapada, a viđer danas?
    Kanda vetar duva na drugu stranu, pa se prilagđavaju.
  • 30.01.2015 17:21
    Je l' vidite koliko su ovi loši? E, a vi ste gori čak i od njih.
  • Slavica

    30.01.2015 17:02
    Nije istina
    Živim u Nemačkoj već 30 godina i još nikad nisam doživela da Nemci rade tako nešto.To se radi isključivo u pravoslavnim crkvama kojih ima i u Nemačkoj i u drugim zemljama,tako da se tim stvarima ne iritira i ostalo stanovništvo kao u Novom Sadu.A niukom slučaju se u te ceremonije ne uvlači i gradski vodovod.
  • Vlada

    30.01.2015 16:45
    ...

    https://www.youtube.com/watch?v=ymHjROlc_z0
  • Teodosije III

    30.01.2015 16:35
    Na slikama sa osvestavanja vode vidi se da pop mlati tamjanom iznad nekih balona sa vodom.

    Ako su tu vodu nakon toga sipali u bazene sa pijacom vodom, moralo bi tuzilastvo da povede istragu i podigne optuznicu za ugrozavanje zdravlja jer su to onda potencijalni trovaci.

    Ako nisu vodu sipali u bazene sa vodom onda im se mozemo samo podsmevati za glupost,
  • 30.01.2015 16:20
    crknite demonopodobne aveti. nek nam zivi nas verni Bogougodni narod Srbski. DDD do pobjede
  • 30.01.2015 15:46
    Da je neko drugi u pitanju bilo bi mi smesno, ovak
    E da se ovde zivi kao u Nemackoj i Austriji nista vam ne bih zamerila, ovako nemojte se porediti sa njima molim vas!!! Sramota i za svestenike koji su pristali na ovu smejuriju, a vas ne bih da komentarisem.
  • Tviteraš

    30.01.2015 15:43
    Prepisali sa Tvitera
    Pre nekoliko dana sam na Tviter nalogu Vladimira Jelića pročitao istu priču o tome da i Nemci i Austrijanci osvećuju vodu. Zanimljiva koincidencija. Ili ovi iz Vodovoda prepisuju sa Tvitera ili im je ptičica došapnula.
  • 30.01.2015 15:13
    stop fasizmu
    Gospodo iz LSV PRESLI STE SVE MOGUCE GRANICE!!!
    Iz dana u dan vam se neko nalazi na tapetu, vredjate koga god stignete i Srbe i Pastora i Madjare i radikale i komuniste i nikom nista.Sirenje rasne i verske mrznje je vas moto.
    Za sta se vi ustvari zalazete? pa naravno samo za fotelje....Nece vam nikada vise poci za rukom da sednete u bilo koju fotelju budite ubedjeni.Gradjanke i gradjani Novog Sada ce vas kazniti na svakim izborima, nema vise mesta za vas nigde, polako ali sigurno postajete statisticka greska!
  • setac

    30.01.2015 14:53
    smrad
    A kad ce da osvestaju nas lepi smrdljivi Dunav, da nam g...a bude osvestena pre odlaska na put u EU!!! Hvala unapred!
  • Elez

    30.01.2015 14:43
    Smeta nama svima vase ponasanje, nije problem u svecenju vode. Vec u nebuloznoj izjavi vaseg kuma Bokana, da ce sada gradjanima iz cesme teci sveta voda, sa kim se vi salite ljudi moji. Vi ste okadili burad, ali Bokana ni ta burad oprati ne mogu.
  • cek malo

    30.01.2015 14:04
    iju ligasi pa kako to sad? pa to su vasi politicki cancici iz spo koje ste vi dovukli nama na vrat. preko vase liste
  • 30.01.2015 13:57
    korak napred, nazad dva
    LSV ce razvaliti na sledecim lokalnim izborima, ali ce potrositi mandat da vrate u normalu unisteni grad...
  • 30.01.2015 13:52
    A sto ste svi tako negativni. Ovo je odlicna reklama da privucemo gomilu Engleza na Exit. Pobogu, da vide grad pobratim Pekama-Novi Sad. Da se uvere da su Del i Rodni bili u pravu ....
  • Zona

    30.01.2015 13:49
    Komentari
    Mislim da se preterano spinuje sa ovim dogadjajem i napravi opsta sprdacina..mos misliti.
    Bilo kako bilo, od svega mi najvise na zivce idu komentari tipa ''trazili ste/smo, gledajte''..sta to znaci izuzev da kapiram da je to univerzalni komentar na svaki dogadjaj ili vest..nismo TO trazili, ovaj narod je u svakoj novoj vlasti trazio samo nadu da ce biti bolje..i svaki put bio izigran jer su gori smenjivali lose. Predlazem tom pametnom sa navedenim komentarom da postavi konstruktivan predlog kako se ratosiljati ove nesposobne vlasti i kako drzava da dobije pametne i sposobne ljude na vlasti.
  • dusan

    30.01.2015 13:48
    A dok je LSV vodio vodovod sve je bilo u redu? Zaposljavali svoje, dizali plate, radili sta su hteli a sada im kao smeta clanak u engleskom tabloidu. Hocete vi fotelje a ne cistu vodu!!!
  • bokisa

    30.01.2015 13:44
    cuj lsv trazi?! sta je bilo? potrosili ste sve zalihe sto ste odneli iz tog istog vodovoda? sramota ste vi za vojvodinu a ne ovi dodjosi
  • 30.01.2015 13:42
    Kanalizacija
    Koanačno nešto pametno od Lige. Dinara, Drina ... je opasan, drzak, lukav ... bokan.
    Sve mu kod lala ide na ruku. Našao je čak i popa koji je verujem za malu lovu, osveštao ceo gradski vodovod i naravno - kanalicaciju.
    Gradski oci- sve vernik do vernika ne prepoznaju u ovom činu sprdačinu kako Dinare i Drine tako i popova.
    I bi bogojavljenje.
  • 30.01.2015 13:41
    Britanci
    Sto se tice tih lopova i britanije oni su nas bombardovali itd itd pa bi bilo dobro da ćute.Što se tiče vode i osveštavanje taj čin nikom nije naneo nikakvu štetu jer se radilo o običnom ritualu a sad ko kako na to gleda .....
    LSV je u vodovodu napravio takvog finansijskog sranja i omogućio drugima da rade svašta tako da je bolje usima da se pokriju
  • role

    30.01.2015 12:50
    voda
    ovi su najgori ali ni vi nista nista bolji.pokazali ste se u vise slucajeva.bolje se svi sklonite i povedite onih 300 radnika(kancelarijskih pacova )koe ste doveli u poslednje dve ipo godine.To starim radnicima ne bi nikada palo na pamet zato sto su naucili da rade a ne kao vi samo sastancite i razmisljate o glupostima.stvarno vam je dosadno
  • sale

    30.01.2015 12:20
    jujuju
    Boktematerin... ne secam se kad sam se zadnji put ovako smejao. Placem...PLONKERS! HAHAHAHAHA. A tek anketa na kraju. Bonnet de douche, Rodders! Umrecu... dajte svete vodice!
  • ccc.

    30.01.2015 12:04
    Podrzavam LSV oko ovoga.
  • 30.01.2015 12:01
    Онисим
    За овај чин се не дају оставке, оставке се дају за цинкарење Државе и њеног народа за добра дјела. Како би Енглези сазнали за ово да није вас.
  • Mrmot

    30.01.2015 11:57
    stara praksa
    LSV u sve dira. Samo u SNS ne. Pametnom dovoljno.
  • eeeeeee

    30.01.2015 11:47
    opssssssssssss
    ( : ( : ( :
  • sjasi kurta da uzjasi murta

    30.01.2015 11:47
    i vi ste se smučili i bogu i narodu
  • hm

    30.01.2015 11:42
    Bruke??? Pa ovo je uspeh, medjunarodna promocija Grada, "ispali" u strane novine...
  • 30.01.2015 11:38
    svinjogojstvo uzgojilo vodju
    fukara protiv fukare...svoj na svoga, slican najvise izazove ludog...svi ste bruka, debele guzice, velike recenice na ustima i sebicni interesi u srcu....pozdravljam vase mame, kao i vecina ostalih
  • 30.01.2015 11:17
    Krajnje je vreme da se gos. gradonacelnik resi u trenutnoj koaliciji u Novom sadu pojedinih koalicionih partnera, zbog samog sebe i stranke koje predvodi u gradu, ,,
  • 30.01.2015 11:16
    Humor nas odrzava, pa makar i na ovaj nacin.
  • srt

    30.01.2015 11:11
    ostavke
    Ostavke nego šta !! Ovo je bruka i sramota !!! Mada, s druge strane - tražili smo, gledajmo !!
  • Bill

    30.01.2015 10:52
    Teeee-ško!
    Ha-ha!
    Pa zar vi mislite da su oni svesni kakvu su blamažu nabacili? Neeeeeeeeeeee...
    Oni misle da su se proslavili! Čak se iponose time (znate ono čega se pametan stidi...).
  • daca

    30.01.2015 10:52
    ko to kaže
    najveća sramota za Novi Sad ste upravo vi ligaši sve ste unuštili...
  • modesti

    30.01.2015 10:50
    ...krajnje je vreme,
    da se stane na put svim bahatostima grupe DDD...krenuvši od nenormalnog zapošljavanja po JKP, bahatog ponašanja "vodje"Bokana, pa do ovog sramnog čina, koji nas je kao grad svetski "proslavio"...ukoliko smo svesni sunovrata kojim ovaj grad ide, zahvaljujući ovoj grupaciji, svi iole normalni stanovnici grada ćemo podržati inicijativu LSV i ukoliko je potrebno izaći na ulice, da iskažemo svoje nezadovoljstvo životom u ovom gradu...a gradonačelniku sve "pohvale" za ćutanje na sve ove bruke...
  • Aleksa

    30.01.2015 10:39
    Mora neko da odgovara
    Ljudi, svašta je bilo, ali ovo...ovo je ludilo. Ako za ovo neko ne odgovara ja ne znam..Osveštavati vodu u gradskom vodovodu? To je van svake pameti, to je blam svemirskih razmera. Mora neko da odgovara, jednostavno mora, slažem se s ovim. Na starnu sva politika, ko se kome dopada i ko za koga glasa, ovo je mega blamčina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna